Belangrijke mededeling ivm het Coronavirus

Belangrijke mededeling ivm het Coronavirus

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste allemaal,

UPDATE (21 augustus): naast onderstaand bericht over onze corona maatregelen delen wij even mede om extra alert te zijn op de regio waar u op vakantie gaat of bent geweest. Wanneer u in een oranje of rood gebied op vakantie bent geweest dan bent u pas weer welkom op de praktijk 10 dagen na terugkomst van uw reis (zoals aangegeven via het RIVM).

UPDATE (4 mei): vanaf komende week is er groen licht gegeven (door o.a. het RIVM) om rustig aan weer op te starten met fysiotherapie. De versoepelingen op de huidige Corona maatregelen geeft ons weer de mogelijkheid om bepaalde behandelingen uit te voeren in de praktijk. We moeten ons echter nog wel aan bepaalde richtlijnen houden.

De fysieke mogelijkheden voor fysiotherapie in de praktijk worden vanaf vandaag op een veilige manier uitgebreid. Dit gebeurt aan de hand van een protocol dat goedgekeurd is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM en daarbij staan de veiligheid voor de cliënt en therapeut uiteraard voorop. Met deze voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie binnen de ‘anderhalve meter samenleving’ goed worden uitgevoerd.

Wanneer kan behandeling in de praktijk plaatsvinden?

Bij het maken van een afspraak worden er een aantal vragen gesteld om te beoordelen of de afspraak in de praktijk plaats kan vinden. Bij twijfel of wanneer de situatie verandert (bijvoorbeeld bij ziekte), vragen we om contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen bespreken wat de beste optie is.

Hoe ziet behandeling in de praktijk eruit?

Een behandeling kan op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden met een aantal aanpassingen. Een afspraak in de praktijk ziet er daarom dus anders uit dan voorheen. De praktijk is anders ingericht, zodat de anderhalve meter tot elkaar aangehouden kan worden. Niet iedereen kan zomaar naar binnen lopen, om drukte en onverantwoorde situaties te voorkomen. Om het pand te verlaten wordt u verzocht om via de nooduitgang het pand te verlaten (tot 18 uur). De behandeling zelf kan er ook iets anders uitzien dan voorheen en in bepaalde gevallen zal de therapeut gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje en handschoenen. Deze beschermingsmiddelen zijn niet altijd nodig; de therapeut kan hier meer informatie over geven.

Daarnaast vragen we alle bezoekers om zich aan een aantal regels en voorschriften te houden:

  • Was na binnenkomst de handen met water & zeep of gebruik desinfectiegel (in wachtkamer).
  • Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk
  • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider
  • Zorg dat je maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent en ga na de behandeling direct naar huis
  • Het is verplicht om een grote (strand)handdoek en een normale handdoek mee te nemen voor een behandeling op de behandelbank. 2 handdoeken dus!!
  • Kleedt u thuis om. De kleedruimte is tijdelijk gesloten.
  • Maak geen of alleen in nood gebruik van de toiletten.
  • Na een behandeling verlaat u via de nooduitgang (op onze verdieping) het pand. Op deze wijze vermijden we contact of oponthoud in het trappenhuis.
  • Houdt u rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op

 

Deze regels gelden ter aanvulling op de gebruikelijke voorwaarden en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen geven, regelmatig en zorgvuldig handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes welke achteraf weggegooid worden).

Bedankt aan iedereen voor alle begrip en medewerking om samen zo goed mogelijk deze periode door te komen. Naast deze nieuwe mogelijkheden voor behandeling in de praktijk blijft online fysiotherapie middels (beeld)bellen uiteraard ook een belangrijk alternatief en dit blijft mogelijk voor iedereen waarvoor dit gewenst of noodzakelijk is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie of een afspraak maken?

Je kunt ons altijd mailen naar: info@nhfysiotherapie.nl of ipv info de naam van betreffende therapeut bv. niels@nhfysiotherapie.nl

Je kunt ons ook bellen op: 078-7370407 (we luisteren de voicemail altijd af en je wordt teruggebeld).

 

Bedankt voor je medewerking,

 

Groet en tot snel,

Team NH Fysiotherapie.